Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verdens beste på autonome vannbusser

12. May 2021, 10:00 til 11:00

Zeabuz, USN og NTNU sammen med Stavanger by forteller om mulighetene ved å utvikle og ta i bruk autonome vannbusser i urbane strøk.
I samarbeid med NCE Maritime CleanTech og Nordic Edge, ønsker vi velkommen til webinaret – Verdens beste på autonome vannbusser.

Velkommen til det aller første webinaret for ZAWAS (Zero-emission Autonomous Water Shuttles).

ZAWAS utvikler en serie med webinarer som forteller om hvordan prosjektet vil bidra til å løse noen av byenes utfordringer knyttet til å tilby bærekraftig, brukervennlige, inkluderende og ren transport. Gjennom et helhetlig og tverrfaglig samarbeidsprosjekt på tvers av samfunns- og industriaktører kan ZAWAS skape bedre løsninger for byene og øke verdiskaping i Norge.

ZAWAS skal vise verden hvordan automatiserte/autonome vannbusser kan være en hjørnestein i framtidens utslippsfrie mobilitetssystem, samt styrke næringen for å utvikle en ny norsk eksportindustri

I dette webinaret skal vi se på muligheter og nytteverdi ved å utvikle og ta i bruk autonome vannbusser i Norge.

ZAWAS har gleden av å presentere, Jon Ulvensøen fra USN, Øyvind Smogeli fra Zeabuz, Kristin Gustavsen som er daglig leder i Stavanger sentrum og Morten Breivik fra NTNU Trondheim. De skal fortelle om hvordan autonome vannbusser kan skape verdi i bybildet, vise frem spennende prosjekter og hvilke muligheter som foreligger ved å utvikle nye autonome transportløsninger for fremtiden.

 

ZAWAS prosjektet støttes av Innovasjon Norge.