Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bli bedre kjent med COWI

28. May 2020, 10:00 til 10:30

– webinar for alle SAMS partnere.
Presentasjon av COWI og visjonen Kildn – verdens første nullutslippshavn v/Håkon Iversen.

SAMS Norway inviterer inn partnere til å presentere sin virksomhet og aktuelle prosjekter. På denne måten blir man bedre kjent med menneskene i de forskjellige bedriftene og bedrer forutsetningene til å samarbeide fremover.

 

Vil bygge verdens første nullutslippshavn

Verdens første nullutslippshavn kan stå klar allerede i 2026. Målet er at den nye havnen, Kildn, utenfor Bergen blir selvforsynt med fornybar energi og skal skape hundrevis av nye, grønne arbeidsplasser.

Havneprosjektet ble for første gang lansert tirsdag 19. mai fra Grieghallen i Bergen. Store, veletablerte aktører stiller seg bak det ambisiøse havneprosjektet.

Teamet fra COWI har bidratt med faglige innspill på alt fra veg- og transport, bru, tunnel og marine konstruksjoner, geologi, bygningsfysikk, miljø og natur, sikkerhet og beredskap, energiløsninger, elektro, smarte bygg, samfunnsplanlegging, urban design, arkitektur, eiendomsutvikling, havnekompetanse, samt politikk og kommunikasjon. Visjonsprosjektet har vært ledet av markeds-og utviklingssjef Håkon Iversen i COWI.

 

Håkon Iversen, Markeds- og Utviklingssjef/Distriktssjef, Smarte Byer og Bygg
Bedrift: Cowi

 

‒ Sammen har vi utviklet et banebrytende visjonsprosjekt, som virkelig spiller på hele bredden i COWIs spisskompetanse knyttet til fremtidsrettet grønn og bærekraftig utvikling. Havnen vil by på mange nye arbeidsplasser, grønn og smart teknologi, og vil bli et viktig knutepunkt i Bergensregionen. Jeg er utrolig stolt over det vi legger frem i dag, sier Håkon Iversen.

Fire forskjellige fornybare energikilder er tiltenkt Kildn: 

  1. Termisk energi hentet fra 100 meters dyp i sjøen som sørger for å dekke kjølebehovet ved å varmeveksle sjøvannet med ferskvann som kjøles ned og distribueres rundt på anlegget.
  2. Solcellepaneler som dekker ca. 23.000m2 av takets flate vil dekke et betydelig energibehov i anlegget.
  3. Batterilagring i fjell som sørger for supplerende effekt til landstrøm. Det bidrar til å redusere behovet for strøm fra kraftnettet på Askøy.
  4. Saltvannpumpekraftverk hvor energi benyttes til å pumpe vann opp i store høyder når en kan bruke effekt og energi, for så å slippe vannet ut gjennom en turbin når en har behov for effekt og energi. Samme prinsipp som for batteri, og vil også bygges inne i fjell.

webinaret 28. mai, vil jeg blant annet fortelle mer om visjonen – nullutslippshavn, og hvilke muligheter som foreligger, avslutter Iversen.

Klikk her for å registrere deg til Webinaret!

 

Details

Date:
28. May 2020
Time:
10:00 til 10:30
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,

Details

Date:
28. May 2020
Time:
10:00 til 10:30
Event Category:
Event Tags:
, , , , ,